5000 pond opgehaald voor bestolen arcadehal

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
5000 pond opgehaald voor bestolen arcadehal

Een inbraak zorgde er bijna voor dat de enige arcadehal in de Britse hoofdstad de deuren moest sluiten. Dieven hadden voor 5000 pond (ruim 7000 euro) aan televisies, consoles en games buitgemaakt. Gelukkig schoten gamers de arcadehal te hulp. Via GoFundMe.com is ruim 5000 pond opgehaald, waardoor de arcadehal Heart of Games de deuren weer kan openen.

Volgens Starkey hadden de dieven waarschijnlijk de hal al eens bezocht. Ze hadden de arcadekasten, waar geen geld in zit, namelijk met rust gelaten. De criminelen namen dinsdag alleen de nieuwste spullen mee. De inbrekers, die via een nooduitgang naar binnen wisten te komen, waren waarschijnlijk geen gamers. ‘We hebben Majora’s Mask voor de Nintendo 64 die nog in een orginele verpakking zit’ zei eigenaar Mark Starkey tegen Eurogamer. ‘Die hebben ze laten liggen, maar ze hebben wel alle games voor de Wii U meegenomen. Ik weet wat meer waard is. Ze hadden een hoop zeldzame games kunnen meenemen.’

De spullen die de dieven hadden meegenomen waren wel zo duur dat de schade niet zomaar kon worden afbetaald. Hoewel de financiering inmiddels is gelukt, kan nog geld worden gegeven aan de arcadehal. Het extra geld dat via de financieringscampagne wordt opgehaald wil Starkey steken in extra beveiliging voor het pand.