4A Games bezig met nieuwe Metro-games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
4A Games bezig met nieuwe Metro-games

De in Kiev gevestigde studio 4A Games is nog niet klaar met de Metro-licentie. Na Metro 2033 en Metro: Last Light is de studio bezig met meerdere onaangekondigde titels die zich ook in het Metro-universum afspelen.

In een statement verzonden naar de (internationale) pers, kondigt 4A Games aan dat ze een nieuwe studio zullen openen in Malta, al zal de afdeling in Kiev nog steeds het laatste woord hebben. De uitbreiding is volgens 4A Games nodig om te groeien en zich te kunnen meten met de competitie in de “Triple-A”-wereld.

Eén van de games die waarschijnlijk in de maak is, is een compilatie van beide voorgaande Metro-games voor PC, PlayStation 4 en Xbox One, die tevens een remastering kunnen verwachten zoals The Last of Us dat heeft gekregen. Hoewel uitgever Deep Silver daar nog niets over heeft gezegd, is er in de afgelopen maanden al het een en ander gelekt waardoor het een publiek geheim is geworden.

Dat meer spelers de kans krijgen om deze games te ervaren is alleen maar goed: beide games zorgden voor een Metroid-achtig gevoel van isolatie en claustrofobie in de verwoeste metrotunnels van post-apocalyptisch Moskou.