360 en PS3 lopen updates GTA Online mis

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
360 en PS3 lopen updates GTA Online mis

Uitgever en ontwikkelaar Rockstar Games heeft een aantal updates voor GTA Online in petto, maar die zullen alleen worden uitgebracht voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. De oude consoles zijn daar niet krachtig genoeg voor. Dat heeft Imran Sarwar van Rockstar North gezegd tegen IGN.

Het gaat om de zogeheten Freemode events, waarbij gamers meer en nieuwe challenges kunnen spelen in de online multiplayer. Volgens Sarwar zijn die events te zwaar voor de oude consoles. “De voornaamste technische reden is de geheugencapaciteit van de oudere systemen. We voegen constant nieuwe items toe en met elke update kwamen we steeds dichter bij de geheugenlimiet na een jaar content voor GTA Online”, aldus Sarwar. Volgens de ontwikkelaar was de limiet al bijna bereikt na de introductie van Heists, maar “we hebben het voor elkaar gekregen een aantal extra updates erdoor te krijgen.” Het toevoegen van nieuwe updates zou echter de stabiliteit van de game in gevaar kunnen brengen, stelt Sarwar. De versie van GTA Online op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal dus voorlopig onveranderd blijven.

Wie liever met de singleplayer van GTA V aan de gang gaat moet voorlopig ook niet rekenen op nieuwe content. Volgens Sarwar richt Rockstar North de aandacht op dit moment volledig op Online. Zo’n 8 miljoen mensen spelen de online-versie en dat is “boven alle verwachtingen”, zei Sarwar. Wie had gehoopt op een nieuwe Ballad of Tony of The Lost and Damned, twee singleplayeruitbreidingen voor GTA IV, komt dus enigszins bedrogen uit.