343 Industries werkt samen met Showtime voor Halo-serie

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
343 Industries werkt samen met Showtime voor Halo-serie

De Halo-serie is ondertussen al zo’n zeventien jaar oud. In die tijd hebben we al veel games gezien, maar sinds 2006 waren er de eerste geruchten dat Halo naar het grote scherm zou komen. Uiteindelijk is hier niks van gekomen, maar nu blijkt dat er nieuwe plannenĀ zijn om de franchise te verfilmen via een serie.

343 Industries is de samenwerking aangegaan met Showtime om samen een serie te maken van en over het Halo-universum. Dit heeft Showtine-president David Nevins vandaag aangekondigd via een blogpost op de Xbox-website. Het eerste seizoen van de serie krijgt tien afleveringen en speelt zich af in het universum zoals die was bij de start van de franchise in 2001. De show wordt gedirigeerd door Kyle Killen. Eerdere werken van Killen zijn Mind Games, Awake en Lone Star.

Vooralsnog is niet duidelijk of we in de serie het verhaal volgens van Master Chief, USMC-mariniers, de Covenant of een combinatie van deze. Nevins geeft in ieder geval aan dat ze grootste plannen hebben met de serie en dat ze erg ambitieus zijn en trouwe fans willen belonen voor hun geduld.

HaloĀ is our most ambitious series ever, and we expect audiences who have been anticipating it for years to be thoroughly rewarded”