343 Industries heeft veel geleerd van Halo 5-kritiek

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
343 Industries heeft veel geleerd van Halo 5-kritiek

Halo 5 kreeg na zijn release in 2015 veel kritiek over zich heen. mede over het verhaal van de game en de rol van Master Chief. Nu komt franchise manager Frank O’Connor hier op terug om te bespreken wat 343 Industries hiervan geleerd heeft.

Kort na de release van Halo 5 in oktober 2015 kreeg 343 Industries felle kritiek over de laatste additie aan hun franchise. De opruiing was mede veroorzaakt door een verwarrende trailer die suggereerde dat Master Chief wederom de hoofdrol zou spelen. Dit bleek echter niet helemaal het geval. Later gaf Frank O’Connor toe dat deze verwarring begrijpelijk was en beloofde van alle feedback en kritiek te leren.

Ruim anderhalf jaar later komt de Franchise Manager hier op terug, in de blog-update van Halo. De kleine passage die hieraan wordt toegewijd, maakt duidelijk dat het team achter Halo een teleurstelling wilt voorkomen en roept mensen op om te realiseren dat er veel speculatief nieuws is rond Halo 6. Hij voegt hieraan toe dat Halo 6 nog niet eens officieel bekendgemaakt is en roept de mensen dus op om speculaties rondom Halo 6 met een flinke korrel zout te nemen.

Tot slot stelt Frank O’Connor zijn fans gerust door te stellen dat 343 Industries veel van de kritiek heeft gehoord en dit probeert te verwerken in de volgende Halo-game. In een ander interview eerder deze maand liet hij merken dat de kritiek rond de betrokkenheid van Master Chief veel indruk op hem heeft gemaakt. Verder kon hij wel al bevestigen dat de split-screen functionaliteit een terugkeer maakt. Verdere informatie zal komen “wanneer de tijd juist is”.