$30 miljoen geïnvesteerd in Pokémon Go ontwikkelaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
$30 miljoen geïnvesteerd in Pokémon Go ontwikkelaar

Naast Nintendo, hebben ook The Pokémon Company en Google samen geïnvesteerd in Niantic Labs, de ontwikkelaar van het aankomende Pokémon GO. De drie partijen hebben samen $30 miljoen bijgelegd voor de studio.

Het was een tijdje terug groot nieuws: Nintendo zou zijn intrede gaan maken in de wereld van de mobiele games. De serie die de aftrap zou gaan nemen zou Pokémon zijn, met de game Pokémon Go. Om dat allemaal te realiseren moest Nintendo, The Pokémon Company en zelfs Google diep in de buidel tasten. Niantic Labs, de ontwikkelaar van Pokémon Go, krijgt vooraf $20 miljoen om mee te werken, en nog eens $10 miljoen ligt klaar voor wanneer de ontwikkelaar bepaalde doelen haalt. Het geld wordt gebruikt om de huidige game van Niantic Labs genaamd Ingress werkend te houden en Pokémon Go mee te ontwikkelen.

Dat er geld van Nintendo en The Pokémon Company afkomt is logisch, maar waarom is Google hier een speler in? De oprichter van Niantic Labs is John Hanke, die voorheen werkte bij het bedrijf wat door Google was gekocht dat later Google Earth realiseerde. Niantic Labs wordt nog steeds gesteund door Google, iets wat met Google Maps mogelijk een onmisbare factor zal spelen in Pokémon Go.