3.0 update voor Splatoon 2 vanaf morgen beschikbaar

archief
Michiel Agterberg op 20 januari 2020
3.0 update voor Splatoon 2 vanaf morgen beschikbaar

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de grootschalige 3.0 update voor Splatoon 2 vanaf morgen beschikbaar zal zijn. De update voegt onder andere een nieuwe multiplayer-rang toe en veel nieuwe items voor spelers om vrij te spelen.

Eerder maakte Nintendo al bekend dat er in april een grote update zou verschijnen voor Splatoon 2 in aanloop naar de Octo Expansion later deze zomer. Met de 3.0 update die morgen zal verschijnen, voegt Nintendo verschillende dingen toe. Voor de die-hard online spelers zal de X-rang de meest interessante toevoeging zijn.

Met de nieuwe X-rang voegt Nintendo een nieuwe niveau aan de multiplayer matches toe. Spelers die momenteel een S+10-rang hebben in Splatoon 2 zullen vanaf morgen automatisch in de X-rang worden geplaatst, maar dit is maar van tijdelijke duur. Iedere maand zal deze rang namelijk resetten en alleen de 500 beste spelers zullen de rang behouden, de rest zal terugzakken naar S+9, waarna ze zich weer op moeten werken naar X. Dit zal voor alle vier de online modi gelden.

Daarnaast voegt de 3.0 update nog een hele hoop toe aan de game. Zo keert het level Camp Triggerfish uit het origineel weer terug en komen er vier extra wapens. Ook verschijnen er 100 nieuwe items voor de uitrusting van spelers: sommige volledig nieuw, andere uit het origineel.

Als laatste komen er kleine veranderingen naar de game. Zo komt er nieuwe muziek bij van de Chirpy Chips, de chiptune band die ook muziek verzorgde in het origineel. Daarnaast maakt Callie weer haar opwachting, waarbij spelers terecht kunnen voor data uit hun multiplayer matches. Dit is mits ze voldoen aan specifieke, nog niet bekende eisen.

De update is gratis te downloaden. De Octo Expansion komt later dit jaar beschikbaar als betaalde uitbreiding.