2K Games sluit Tsjechische studio als gevolg van reorganisatie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
2K Games sluit Tsjechische studio als gevolg van reorganisatie

2K Games heeft zijn studio in Praag, Tsjechië vandaag gesloten. De studio, die volgens geruchten aan het derde deel binnen de Mafia-serie zou werken, is het slachtoffer geworden van een reorganisatie binnen 2K Games. Dit bevestigd de ontwikkelaar vandaag tegenover Eurogamer.

De studio in Praag was onderdeel van 2K Czech, de Tsjechische tak van 2K Games. De geruchten kwamen eerder vandaag op gang nadat het bericht was verschenen dat er momenteel flink werd gesneden in het personeelsbestand van de Praagse studio. Nu blijkt dus dat een gedeelte van de werknemers is ontslagen, terwijl andere werknemers naar de de studio in Brno worden verplaatst.

Daarnaast worden tien prominente ontwikkelaars binnen de studio overgeplaatst naar de studio in Californië. Dit doet vermoeden dat de ontwikkeling van Mafia 3 mogelijk in handen komt te liggen van een Amerikaanse studio in plaats van een studio in Tsjechië, waar ook het tweede deel werd ontwikkeld. Het is overigens niet de eerste ontslagronde voor 2K Czech. Ook vorig jaar werd er al een groep werknemers ontslagen bij de studio’s.