2K en Firaxis Games kondigen Civilization VI aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
2K en Firaxis Games kondigen Civilization VI aan

Uitgever 2K en ontwikkelaar Firaxis Games hebben vandaag het zesde deel in de Civilization-serie aangekondigd. De serie viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Sid Meier’s Civilization VI moet op 21 oktober 2016 beschikbaar zijn.

Het nieuwste deel in de serie moet een evolutie vormen voor de populaire 4X-reeks. Spelers zullen meer opties krijgen in het bouwen en uitbreiden van steden over meerdere tegels. Daarbij zal volgens de aankondiging ook de dynamiek op kaarten veranderen en kunnen spelers optimaal gebruik maken van het beschikbare terrein. Ook de diplomatie zal een nieuwe laag krijgen door dynamisch te worden; diplomatieke situaties in de vroege jaren van een samenleving zullen andere tactieken vereisen dan later in het spel.

De aankondiging van het nieuwste deel komt samen met een trailer. De game zal exclusief voor de pc verschijnen op 21 oktober 2016. Naast een standaard versie zal er ook een Digital Deluxe-versie komen met extra soundtrack en toegang tot vier DLC-pakketten die in de maanden na release zullen verschijnen.