220 miljoen GTA-games verscheept

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
220 miljoen GTA-games verscheept

Dat Grand Theft Auto populair was, wisten we natuurlijk al. Nog geen twee weken geleden hoorden we dat de meest recente versie, GTA V, meer dan 54 miljoen keer was verscheept. Nu weten we ook hoe het met de rest van de serie zit: 220 miljoen stuks in totaal.

Volgens een presentatie tegenover aandeelhouders van Take Two Interactive, zijn er sinds de release van het origineel 220 miljoen exemplaren naar winkels verstuurt. Belangrijk om te onthouden is dat dit een ander getal is dan het aantal games dat ook daadwerkelijk is verkocht. Toch blijft het een indrukwekkend aantal en de verwachting is dat het aantal verkochte exemplaren niet ver zal achterblijven.

In de presentatie zien we niet alleen cijfers van GTA, maar ook van andere Take Two-series. Zo zien we dat de Civilization-serie goed is geweest voor 31 miljoen verscheepte exemplaren. Sport-games NBA 2K en WWE 2K zijn ieder jaar weer goed voor enkele miljoenen verscheepte exemplaren. Borderlands is tot nu toe verantwoordelijk voor 26 miljoen exemplaren, waarmee Borderlands 2 de best verkopende 2K-game is tot nu toe met 13 miljoen exemplaren.

Ook Red Dead Redemption kwam in de presentatie voorbij met 14 miljoen verscheepte exemplaren. De plotselinge vermelding zorgt echter direct voor geruchten over een vervolg. Zoals verwacht willen Take Two en Rockstar hier niet op reageren.