2,1 miljoen PS4’s verkocht sinds lancering

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
2,1 miljoen PS4’s verkocht sinds lancering

Sinds de lancering van de PlayStation 4, 15 november in de Verenigde Staten en 29 november in Europe en Australië, zijn er 2,1 miljoen nieuwe consoles verkocht. Van alle verkochte PS4’s kwam een derde uit Europa en Australië.

Volgens de cijfers van persbureau Reuters is de lancering de meest succesvolle voor Sony tot nu toe: geen enkele andere Sony-console verkocht in een halve maand tijd zoveel exemplaren. Van de 2,1 miljoen consoles gingen er 1,4 miljoen in Noord-Amerika over de toonbank terwijl de rest in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Brazilië over de toonbank gingen. Hoeveel consoles er in de Benelux zijn verkocht is momenteel nog niet bekend, maar onder andere videogameketen Game Mania sprak van een ontzettend succesvolle lancering.

Van de 2,1 miljoen verkochte consoles ging bijna de helft in de eerste 24 uur over de toonbank in Noord-Amerika. Andere landen, vooral in Azië, zullen later deze maand met de console aan de slag kunnen, terwijl gamers in Sony thuisland Japan opvallend genoeg pas in februari 2014 aan de slag mogen.