20th Century Fox trademarked nieuwe Alien game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
20th Century Fox trademarked nieuwe Alien game

De Amerikaanse website Siliconera meld dat 20th Century Fox, de filmmaatschappij die de rechten heeft van de Alien serie, de naam ‘Alien: Isolation’ heeft laten trademarken.

De studio Creative Assembly, bekend van de Total War serie, is al een tijd bezig met een nieuwe Alien game, maar wilde verder er nog niks over los laten. Dat de naam voor dit project zal gelden lijkt alleen maar meer aannemelijker omdat 20th Century Fox de naam geregistreerd heeft onder ‘computer game and video game software’.

Kotaku weet kennelijk meer van het project door middel van een anonieme bron. De website liet weten dat de speler in de huid zal kruipen van Amanda Ripley, dochter van de hoofdrolspeelster uit de filmserie Ellen Ripley (gespeeld door Sigourney Weaver). De game zal de sfeer proberen na te bootsen zoals die was in de eerste Alien film, claustrofobisch en alleen, in tegenstelling tot de actie vibe in het vervolg: Aliens en de daarop gebaseerde video games zoals Aliens: Colonial Marines. De game zal zich voornamelijk op één locatie afspelen: een groot schip met een enkele Xenomorph. Daarnaast zouden clones van haar moeder en diverse soldaten haar het leven ook zuur maken.

Wat voor vorm de game aan zal nemen is nog niet duidelijk, al is de game gepland voor de huidige en nieuwe generatie consoles. Of fans nog steeds wachten op een Alien game is maar de vraag want de vorige game gebaseerd op de Alien filmserie (gemaakt door de studio Gearbox) was zeer slecht ontvangen door zowel critici en fans.