‘2 miljoen Switch-consoles verkocht voor einde Q1 2017’

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
‘2 miljoen Switch-consoles verkocht voor einde Q1 2017’

Nintendo heeft vandaag de verwachtingen besproken voor de nieuwe Nintendo Switch. Tatsumi Kimishima, president van Nintendo, heeft tijdens de financiële briefing van vandaag onder andere gezegd dat er verwacht wordt dat de Nintendo Switch voor het einde van maart 2017 minstens twee miljoen exemplaren zal verkopen.

De informatie van deze financiële briefing is naar buiten gekomen via Takashi Mochikuzi, een reporter voor de Wall Street Journal, die bij de briefing aanwezig was. Hierbij wordt duidelijk gemaakt dat de twee miljoen exemplaren die Nintendo verwacht te verkopen gericht zijn aan verkopers en niet direct aan klanten. Een analist maakte hierbij meteen de opmerking dat dit getal niet veel zegt als de releasedatum van de Switch niet bekend is. Als de console eind maart uit zou komen, zou de twee miljoen exemplaren een mooie prestatie zijn, maar als de console in het begin van maart al verspreid zou worden, dan is het een vrij lage schatting, aldus deze analist.

Kimishima heeft daarnaast ook aangegeven dat de Switch niet met verlies verkocht zal worden en Nintendo voor de verkoopprijs rekening zal houden met wat de consument verwacht. Daarnaast werd aangegeven dat Nintendo ervoor wil zorgen dat consumenten een hands-on ervaring kunnen hebben met de console voor de daadwerkelijke launch. Als laatste zegt Kimishima tijdens de briefing nog dat hij er zeker van is dat de consument zal begrijpen hoe verschillend de Nintendo Switch is van de Nintendo 3DS. Een interessante opmerking, aangezien dit betekent dat de Switch geen vervanger of opvolger zal zijn voor de handheld-markt.

De Nintendo Switch staat op dit moment gepland voor maart van volgend jaar. Nintendo heeft aangegeven dit jaar niet heel veel meer bekend te maken over de nieuwe console, maar zodra er meer bekend is, lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.