1,5 miljoen voor Kickstarter Divinity: Original Sin 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
1,5 miljoen voor Kickstarter Divinity: Original Sin 2

Met een campagne op Kickstarter voor Divinity: Original Sin 2 is al meer dan 1,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) opgehaald. Wie de game koopt (of krijgt na een donatie van ten minste 25 dollar), kan zich daarmee verheugen op het level Hall of Echoes.

De Hall of Echoes is volgens ontwikkelaar Larian Studios een ‘hemel voor sommigen, een hel voor anderen’. Alle zielen van doden worden naar de Hall getrokken, waar ze herboren worden door de Forge of geconsumeerd door de Void. Het nieuwe speelgebied zal een prominente rol spelen in de game. Wat de speler er precies te zoeken heeft, is nog niet duidelijk, maar Larian Studios heeft al laten weten dat er een aantal nieuwe vaardigheden kunnen worden gebruikt. “Een van de meest unieke kenmerken is de mogelijkheid om te veranderen, als een kameleon, naar de behoeftes en verlangens van de bezoeker”, valt te lezen op de Kickstarter-pagina. De Hall wordt dus aangepast naar de groep die binnenkomt.

Larian Studios heeft vorige week nieuwe zogenoemde stretch goals toegevoegd. Zo is er de mogelijkheid tot modden als de 1,65 miljoen dollar wordt gehaald. Bij de 2 miljoen krijgt de game ook een Game master-mode. De teller staat op moment van schrijven op 1.518.316 dollar met bijna 33.000 donateurs. De campagne heeft nog 11 dagen te gaan.

De Kickstarter voor de ontwikkeling van de game werd eind augustus in zo’n twaalf uur voltooid. De game zal het zesde deel in de serie worden. Het eerste deel stamt uit 2002 en lijkt erg op Blizzard’s Diablo.