1,2 miljoen exemplaren van Dark Souls 2 verscheept

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
1,2 miljoen exemplaren van Dark Souls 2 verscheept

Tijdens het bekendmaken van de jaarcijfers heeft Bandai Namco ook vermeld dat Dark Souls 2 een succes is. In de korte tijd dat de game verkrijgbaar is heeft Bandai Namco inmiddels 1,2 miljoen exemplaren verscheept.

Bandai Namco (voorheen bekend als Namco Bandai) heeft vorig jaar goede zaken gedaan. Het bedrijf heeft een omzet van meer dan €3,5 miljard euro behaald, wat uiteindelijk mondde in een winst van ruim €177 miljoen euro. Hoewel het bedrijf nog steeds positieve cijfers haalt, is het een daling ten opzichte van het jaar ervoor, waarin 22,6% meer winst werd gedraaid, ook al wist Bandai Namco toen minder games te verkopen.

Het beste deed Bandai Namco het in het thuisland Japan, waarin games zoals God Eater 2, Dragon Ball Z: Battle of Z, Jo Jo’s Bizarre Adventure All Star Battle en Disney Magic Castle: My Happy Life allen goed waren voor het verschepen van meer dan een half miljoen exemplaren. Dark Souls 2, de jongste telg in de sleeperhit-serie  werd eveneens goed ontvangen en Bandai Namco heeft in de korte tijd dat de game beschikbaar is wereldwijd 1,2 miljoen exemplaren verscheept, wat hoger ligt dan zijn voorgangers. En bij de 1,2 miljoen zijn de PC-aantallen niet bij inbegrepen. Let wel; verscheept staat niet gelijk aan verkocht, maar het geeft in ieder geval weer dat er genoeg vraag is naar de masochistische titel van From Software.

De meest succesvolle serie in Japan voor Bandai Namco, was de Mobile Suit Gundam serie. De vele games gebaseerd op de verschillende anime-series waren goed voor zo’n €510 miljoen euro.