11 Bit Studios heeft een nieuwe trailer voor de game Frostpunk

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
11 Bit Studios heeft een nieuwe trailer voor de game Frostpunk

This War of Mine kreeg internationale lof vanwege diens weergave van overleven in oorlogsgebieden. Een immer relevant onderwerp dat 11 Bit Studios via hun eigen geschiedenis met de Joegoslavië-oorlog naar een simpele, maar indrukwekkende game wisten te vertalen. Vorig jaar kondigde het bedrijf een nieuwe game aan met een veel minder realistisch thema, maar niet per se minder interessant concept.

Frostpunk gaat de nieuwe game van 11 bit Studios heten en in de trailer zien we wat voor een setting we kunnen verwachten. Het gaat wederom om overleven in Frostpunk, maar in plaats van dat scherpschutters de grootste bedreiging vormen voor de mensheid, is het de kou waar je tegen moet strijden.

Je moet een klein stukje beschaving in tact zien te houden, waarbij je een kolonie van mensen bestuurt. Hoe dit er verder uitgaat zien of wat voor een gameplay we kunnen verwachten is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat dit geen gemakkelijke opgave gaat zijn. Opvallend is de Steampunk-stijl waar de ontwikkelaar voor heeft gekozen, wat steden een unieke sfeer moet geven.

Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar Frostpunk moet dit jaar nog uitkomen. Wanneer er nieuwe informatie naar buitenkomt lees je dat uiteraard op Pixel Vault.