Wat te verwachten van de League of Legends-MMORPG?

Discussie
Bianca van Steeg op 27 januari 2021
Wat te verwachten van de League of Legends-MMORPG?

Van MOBA naar MMORPG

In het najaar van 2009 bracht Riot Games League of Legends uit. Sindsdien is deze MOBA uitgegroeid tot de meest gespeelde pc-game. In 2020 is Riot begonnen met flink uitbouwen op deze populariteit. Zo is er bijvoorbeeld de digitale cardgame Legends of Runeterra en is de mobiele MOBA Wild Rift onlangs uitgebracht.

Op de valreep van 2020 kregen we van vicepresident Greg Street via Twitter de aankondiging dat er wordt gewerkt aan iets nieuws, iets gigantisch, waar velen al om hebben gevraagd. Twitteraar en League of Legends-speler RichelleLOL reageerde op hem met de vraag of dit een MMO gaat zijn, waarop zij het antwoord kreeg dat dit inderdaad een MMO is. Tijd om erop los te speculeren over hoe dit er mogelijk uit kan gaan zien.

De wereld van Runeterra

Verschillende rollen om uit te kiezen hebben we natuurlijk al in League of Legends zelf. Ik verwacht dat deze direct overgenomen gaan worden naar de MMORPG. Zoals in elke MMORPG zal elke rol andere kwaliteiten hebben en niet alle rollen zullen even makkelijk zijn om de game mee door te komen als je zonder een groep speelt. Supports zullen over het algemeen veel minder schade aanrichten dan marksmen of assassins, die meer schade aanrichten maar ook een stuk makkelijker doodgaan. 

Verder is het interessant om na te denken over hoe letterlijk onze bekende champions voorkomen in de MMORPG. Om nou letterlijk een champion te spelen in plaats van je eigen personage te maken, lijkt me geen goede keus: dan zie je 20.000 keer dezelfde champion rondlopen. Aangezien elke champion zijn eigen abilities heeft, lijkt me het wel ontzettend gaaf om met je eigen personage Runeterra over te reizen om van elke champion naar keuze vaardigheden te leren. 

Extra vaardigheden bedenken voor de MMORPG lijkt me overbodig, gezien het aantal vaardigheden dat al in de game zit. Ik hoop eigenlijk ook niet dat Riot dit gaat doen. Ik ben bang dat deze ‘nieuwe’ vaardigheden te veel zouden lijken op rip-offs van al bestaande vaardigheden. Tegelijk is het ook niet logisch als jouw personage uit zichzelf vaardigheden van bijvoorbeeld Lux kan aanleren, aangezien Lux zelf ook het nodige werk heeft moeten doen om de magie aan te leren. Vandaar dus dat ik hoop op het rondreizen en in training gaan bij verschillende champions. 

[image_with_animation image_url=”34639″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De lore van Runeterra

Naast de verschillende rollen kent het universum van League of Legends al maar liefst dertien verschillende regio’s waar elke champion vandaan kan komen. Dit is ideaal om te kunnen gebruiken voor een MMORPG. De vraag is of Riot ervoor kiest om slechts een van deze regio’s te gebruiken als startregio of dat je tijdens je character creation zelf mag bepalen in welke regio je start. 

Uit elke regio komen verschillende rassen champions: de schattige kleine Yordles komen bijvoorbeeld uit Bandle City en Bilgewater is het thuis van de pirates. De bewoners van Runeterra leven niet allemaal vredig met elkaar samen. Zaun en Piltover zijn twee regio’s die voorheen een waren. De bewoners van Piltover kijken neer op de bewoners van Zaun en zien ze als een stelletje criminelen. De roekeloze industriewereld van Zaun heeft het gemaakt tot een giftig landschap, maar toch weten een aantal champions hier te overleven.

Met het verhaal van Zaun en Piltover zijn er nog tientallen anderen over de verschillende regio’s en hun strijden, verschillen en samenwerkingen. De lore rondom Runeterra is gigantisch. Hier zijn ook meerdere canon comics van geschreven. Al deze lore biedt veel kansen voor een uitgebreide MMORPG, waarin je zelf meegezogen wordt in de oorlogen en gevechten. Je maakt keuzes die bepalen wie je vriend en wie je vijand wordt en probeert om vrede te herstellen voor de regio’s. 

Alternatieve universums

Runeterra kent ontzettend veel verschillende alternatieve universums. Een hiervan is het Star Guardian-universum. In dit universum komen champions van verschillende regio’s bij elkaar om het sterrenstelsel te verdedigen tegen terroriserende monsters. In het begin telde de Star Guardians een leger van vijf champions, maar inmiddels is dit een team van tien. Jaarlijks komen hier nieuwe leden bij tijdens een sterrenregen. Elke Star Guardian heeft zijn of haar eigen magische medium; bij sommigen is dit een magisch diertje en bij anderen manifesteert zich dit in een uniek wapen. 

Een tweede universum is het Odyssey-universum. Hier zijn zeven champions van verschillende regio’s bij elkaar gekomen om het rijk van Demaxia tegen te houden. Dit rijk wil namelijk de ora voor zichzelf winnen, een gouden substantie die de levensader van de beschaving is. Deze substantie belooft ongekende krachten aan degene die het voor zichzelf bemachtigt en daarom is het van belang dat het rijk van Demaxia hier niet in slaagt. 

Een ander universum is ontzettend vrolijk in vergelijking met de rest. Dit is namelijk het universum van de popgroep K/DA. De vier meiden Ahri, Evelynn, Akali en Kai’sa combineren hier hun talenten en proberen om het te maken in de muziekwereld. Even geen gevaarlijke gevechten of kwaadaardige rijken die de wereld willen overnemen dus. 

Ik denk persoonlijk dat deze alternatieve universums voor een goede postgame kunnen zorgen. Vooral omdat als je naar de hoofd-lore kijkt, veel van de champions die samenwerken in deze universums juist vijanden van elkaar zijn. Er kunnen echter ook sidequests mee gemaakt worden of simpelweg side-verhaallijnen, door bijvoorbeeld portalen tussen het hoofduniversum en deze universums. 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Door de vele jaren heen heeft League of Legends al een gigantische lore opgebouwd, dus er is al ontzettend veel materiaal voor de MMORPG. Het is alleen nog de vraag hoe dit precies in elkaar wordt gezet. Dit is slechts speculatie van wat ik denk en ook wat ik hoop dat er zal komen. Voor nu is er nog lang niet iets bekend over de releasedatum of überhaupt verdere informatie, dus het blijft voorlopig bij speculatie en hopen. Dit geeft echter wel genoeg tijd om je even te verdiepen in de lore. Heb jij al verwachtingen of iets waar je op hoopt voor deze MMORPG? Laat het ons weten in de comments of via Discord.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel