Verbroken releasedatum Uncharted 4 te wijten aan diefstal volgens Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verbroken releasedatum Uncharted 4 te wijten aan diefstal volgens Sony

Eerder deze week wisten we al te rapporteren dat Uncharted 4: A Thief’s End in Groot-Brittannië al op eBay was beland. De verkoopdatum werd twee weken te vroeg verbroken en de vraag was dan ook hoe dat kon gebeuren. Volgens Sony heeft het te maken met een groot aantal gestolen exemplaren, die tijdens transport vermist zijn geraakt.

Shuhei Yoshida, topman bij Sony PlayStation, meldde in een blogpost dat “een aantal kopieën van Uncharted 4 zijn gestolen tijdens transport”. Volgens hem is Sony dan ook samen met de politie bezig met een crimineel onderzoek en waarschuwt fans van de serie dan ook voor de mogelijke spoilers die voor de release al op het internet zullen circuleren.

Zoals met veel Naughty Dog-games is het ontrafelen van het verhaal een enorm integraal deel van de ervaring en om die reden willen we je waarschuwen voor potentiële spoilers die gepost zouden kunnen worden door mensen die de gestolen exemplaren gekocht hebben.

We weten dat velen van jullie met hoge verwachting en verheuging hebben uitgekeken naar het laatste meesterwerk van Naughty Dog. Van wat ik heb mogen spelen van Nathan Drake’s laatste avontuur kan ik je vertellen dat het absoluut het wachten waard is.

Uncharted 4: A Thief’s End is vanaf 10 mei officieel verkrijgbaar. In dit deel zal volgens Naughty Dog wat meer worden teruggeblikt op Nathan Drake’s jeugd, maar zal het verhaal van de avonturier ook tot een absoluut einde komen. Een vervolg zal Naughty Dog dan ook niet meer maken, al heeft de studio wel aangegeven dat een nieuw deel in de Uncharted-reeks niet uitgesloten is, mits de studio die de franchise overneemt de kwaliteit kan bieden die de studio wil handhaven.