John Romero kondigt nieuwe shooter ‘Blackroom’ aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
John Romero kondigt nieuwe shooter ‘Blackroom’ aan

Medeoprichter van id Software en een van de grote mannen achter Doom en Quake John Romero heeft vandaag zijn nieuwe shooter aangekondigd. De game heet Blackroom en de Kickstarter-campagne om de game van de grond te krijgen is nu online.

Ongeveer een week geleden schreven we over John Romero en wat leek op een tease voor een aankomende game. Vandaag werd het dan officieel: John Romero werkt samen met Adrian Carmack aan een nieuwe shooter genaamd Blackroom. De oudgedienden van onder andere id Software hebben beide een dikke vinger in de pap gehad als het gaat om het creëren van het FPS-genre zoals we het nu kennen en komen in 2018 (als het goed is) met hun nieuwe game. De Kickstarter-campagne om het budget voor de game te vergaren, is inmiddels onderweg. Er wordt minstens 700.000 dollar gevraagd en de teller staat momenteel op ruim 32.000 dollar.

Blackroom zelf moet volgens de heren Carmack en Romero een blast from the past worden met gameplay die op de oude FPS-gameplay is gebaseerd, maar dan volledig up-to-date is met de standaarden van nu. Dingen zoals circle-strafing en rocketjumping worden al genoemd. Mocht de Kickstarter-campagne slagen met het minimale bedrag, dan zal de game beschikken over een singleplayer van tien uur, multiplayer co-op en diverse deathmatch-modi. Geïnteresseerd? De Kickstarter-pagina voor Blackroom kun je hier vinden.