Ori and the Blind Forest: Definitive Edition komt naar de pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ori and the Blind Forest: Definitive Edition komt naar de pc

De pc-community heeft er eventjes op moeten wachten, maar de side-scrolling platformer Ori and the Blind Forest: Definitive Edition komt naar de pc. Het origineel is inmiddels al een hele tijd te spelen op de pc, maar de Definitive Edition liet op zich wachten, tot groot ongenoegen van de pc-community. Voor hen zal het wachten snel voorbij zijn.

Microsoft heeft namelijk via Xbox Wire laten weten dat de game vanaf 27 april ook te spelen zal zijn op de pc. Vanaf dan zal de game te downloaden zijn in de Windows Store en Steam. Ori and the Blind Forest: Definitive Edition bevat de originele versie, alsook extra content die Moon Studios na het voltooien van de game heeft gecreëerd.

Bezitters van een Xbox One konden al een tijdje met deze versie aan de slag en waren voor deze versie bijna twintig euro kwijt. Mensen die het origineel al op hun pc hebben staan, krijgen het aanbod om voor vijf dollar, wat waarschijnlijk zal worden omgezet naar vijf euro in Europa, te upgraden naar de Definitive Edition.

Ori and the Blind Forest vertelt het verhaal van Ori, een klein wezentje dat zich een weg moet banen door het door duisternis getroffen bos van Nibel, met als taak om de orde in het land te herstellen en weer wat licht in de duisternis te brengen. De game kreeg destijds vooral lovende kritieken vanwege het kleurige schouwspel en de fenomenale soundtrack. Ook bij Pixel Vault waren we onder de indruk, zoals in de review te lezen valt.