Glitch maakt Dark Souls III speelbaar in top down view

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Glitch maakt Dark Souls III speelbaar in top down view

Ben je niet helemaal te spreken over de third person view in Dark Souls III? Zou je het liever in top down view spelen? Dan heb je geluk. Een glitch in de game maakt het namelijk mogelijk om de game in top down view te spelen.

Het zal uiteraard niet helemaal de bedoeling van From Software zijn geweest, maar een glitch in Dark Souls III maakt het mogelijk om de camera in top down modus te locken. Heel moeilijk te bereiken is het niet. Het moeilijkste is misschien nog het bereiken van de Pontiff Sulyvahn bonfire. Vanaf daar is het slechts een sprong naar beneden en de rest gebeurt vanzelf.

In de bovenstaande video is te zien hoe het in zijn werk gaat. Nadat de speler zich naar een lager gelegen platform laat vallen, blijft de camera in de top down view vast staan, die daarna niet vanzelf naar de originele positie terugkeert. Hierdoor kun je vanaf dit punt in top down view blijven doorspelen. Of dit aan te raden is, dat valt nog te betwijfelen. Een stuk moeilijker zal de game er in ieder geval wel door worden, gezien vijanden niet meer zo snel te zien zijn.

Of de glitch door From Software inmiddels gepatcht is, dat is nog niet duidelijk. Er lijkt maar één manier te zijn om dat te achterhalen, en dat is het zelf uit te proberen.