John Romero lijkt te hinten naar een nieuwe shooter

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
John Romero lijkt te hinten naar een nieuwe shooter

John Romero, de man die aan de wieg van iconische shooters als de originele DOOM en Quake stond, lijkt op Twitter te hinten naar een nieuw project. Hoewel het al een hele tijd geleden is dat Romero nog volop actief was in de industrie zou het zomaar kunnen zijn dat hij zijn rentree gaat maken in het first person shooter-genre.
Buiten het level dat Romero voor de nieuwe DOOM heeft ontwikkeld om, is het alweer een flinke tijd geleden dat de mede-oprichter van id Software zich achter zijn ontwikkeltafel heeft genesteld, al lijkt een recente tweet van Romero te hinten naar een nieuwe first person shooter voor de pc. Het gaat om de volgende tweet:

De link van Shacknews waar Romero naar verwijst, spreekt over HOXAR, een fictief bedrijf dat gespecialiseerd is in holotechniek en een product genaamd BLACKROOM op de markt zet. HOXAR heeft zelfs een ‘officiële’ website, al valt daar niet bijzonder veel uit op te maken. Het fictieve bedrijf heeft overigens ook een Facebook- en Twitterpagina.

Vooralsnog blijft Romero behoorlijk geheimzinnig over het project. De tijd zal ons leren wat dan ook de rol van HOXAR en BLACKROOM zal zijn, al is het aannemelijk dat één van de twee de naam van de game zou kunnen vormen.