2K brengt Mafia III uit op 7 oktober

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
2K brengt Mafia III uit op 7 oktober

Hoewel Mafia III al een tijd geleden werd aangekondigd door uitgever 2K, was de releasedatum van de titel nog een groot vraagteken. Vandaag maakt de uitgever door middel van een trailer bekend dat gamers de titel dit jaar nog kunnen verwachten, namelijk op 7 oktober.

Uitgever 2K en ontwikkelaar Hangar 13 zijn al een langere tijd bezig met het derde deel van de Mafia-serie. Vandaag is het wachten op meer informatie ten einde gekomen dankzij een persbericht en trailer waarin zij naast de releasedatum ook nog verdere informatie vrijgeven. Mafia III speelt zich af in 1968 en plaatst spelers in de rol van Lincoln Clay, een man die na jaren strijd in Vietnam weer terug is in het fictieve New Bordeaux, gebaseerd op New Orleans. De locatie New Bordeaux biedt een volledig open wereld vol met criminele systemen, verhalen en meeslepende settings bekend van de eerste twee Mafia-games.

Lincoln Clay besluit bij zijn thuiskomst zijn criminele verleden achter zich te laten, maar door omstandigheden wordt hij er toch weer bij betrokken. Zijn voormalige surrogaatfamilie wordt namelijk verraden en uitgemoord door de Italiaanse maffia. Hij besluit vanuit de overblijfselen van zijn voormalige familie een nieuwe familie op te bouwen, met wie hij op pad gaat om wraak te nemen.

Zoals hierboven al vermeld zullen we vanaf 7 oktober 2016 aan de slag kunnen met Mafia III, die een release krijgt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Naast een standaard versie zal er ook een bundel met Season Pass beschikbaar komen en een Collector’s Edition met verschillende extra’s. Spelers die de game vooraf bestellen krijgen ook extra Day One-content.