Winkelketen GameStop start uitgeverij

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Winkelketen GameStop start uitgeverij

De Amerikaanse winkelketen GameStop heeft aangekondigd dat het een games-uitgeverij begint. Onder de naam GameTrust gaat de keten verschillende games uitgeven, waaronder Insomniac’s Song of the Deep.

Het was al bekend dat de winkelketen zou bijdragen aan de ontwikkeling van Song of the Deep, maar nu is dus bekend dat dit zal worden gedaan door de nieuw opgerichte tak. Ook andere games van Insomniac zullen worden uitgegeven door GameTrust, zoals nieuwe games van Ready at Dawn en Tequila Works. De laatste zocht nog een nieuwe uitgever voor Rime sinds de recente breuk met Sony.

Volgens GameStop zal GameTrust onafhankelijk werken van de winkelketen en ontwikkelaars de vrije loop laten gaan wat betreft creatieve beslissingen. De nieuwe uitgever zal alleen zorgen voor de marketing en distributie van de games. Mark Stanley, hoofd interne ontwikkelingen bij GameStop, heeft er het volgende over te melden:

Er is nog een groot gebied waar geen uitgevers zitten. Eerlijk gezegd zijn we niet op zoek naar titels met een budget van 15 miljoen dollar of hoger. We zoeken kleinere titels en lanceren die in een tijd van het jaar dat we weg blijven van de grote najaars-knallers.

Song of the Deep, de eerste game die onder het label zal verschijnen, moet op 12 juli in de schappen liggen. Of GameTrust de game ook buiten de Verenigde Staten gaat uitgeven, is momenteel nog onduidelijk.