Ubisoft dreigt exploit-gebruikers The Division te straffen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ubisoft dreigt exploit-gebruikers The Division te straffen

Met de april update van The Division werd onder andere de incursion-activiteit Falcon Lost beschikbaar. Nu blijkt dat het mogelijk is om gebruik te maken van een exploit in deze missie die een aantal voordelen oplevert voor spelers. Ubisoft is naar eigen zeggen bezig met het probleem en zoekt naar mogelijkheden om gebruikers ervan te straffen.

Falcon Lost is de nieuwste multiplayer incursion van the Division. Spelers ervan kunnen grote beloningen verwachten, maar deze zijn enkel eens per week beschikbaar. Nou blijken spelers een exploit gevonden te hebben waardoor ze de game laten geloven nog geen beloning ontvangen te hebben. Als speler kun je tijdens de missie gebruik maken van de draagbare cover waarbij je door een muur kan sliden. Dit gedaan hebbende zorgt ervoor dat je een groot gedeelte van de eindbaas kunt overslaan terwijl je nog steeds beschikking hebt over de beloning. Tegelijkertijd denkt de game dat je deze nog niet ontvangen hebt, waardoor je dus keer op keer opnieuw kunt spelen en steeds beloningen blijft ontvangen.

De Division-spelers zijn sterk verdeeld in hun mening over deze exploit, zo wordt duidelijk op het forum van Ubisoft. Gebruikers ervan worden namelijk rijkelijk beloond, maar laten spelers die het wel op een eerlijke manier willen spelen ver achter zich. Met name in the Dark Zone zijn deze verschillen bijna pijnlijk duidelijk. De eerlijke spelers voelen zich dan ook benadeeld en dat lijken ze te uiten op het forum. Een aantal roepen op om de incursion tijdelijk te sluiten tot het opgelost is en uiten hun onbegrip tegenover Ubisoft en waarom zij dit niet meteen gedaan hebben.

Ubisoft geeft aan dat het bedrijf aan het kijken is naar het probleem, hoe ze dit kunnen oplossen en op welke manier zij de uitbuiters kunnen straffen. Het zal waarschijnlijk vrij lastig zijn om elk individu die gebruik heeft gemaakt van de exploit te pakken en de vraag is dan ook of zij dit waar kunnen maken.