PS Vita-exclusive titel Severed krijgt releasedatum

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
PS Vita-exclusive titel Severed krijgt releasedatum

Drinkbox Studios heeft een fijne aankondiging voor de mensen die een PS Vita in het bezit hebben: de PS Vita-exclusive titel Severed heeft na maanden van stilte dan eindelijk een releasedatum gekregen. Lang hoeven we niet op de titel te wachten, want de game verschijnt namelijk al op 26 april.

Severed is een slasher en role-playing game en zal veel gebruik maken van de touchscreen mogelijkheden die de PS Vita biedt. DrinkBox Studios kondigde eerder aan dat Severed mid-zomer 2015 zou uitkomen, maar kwam hier later op terug. Matthew Johns, manager van de studio, gaf destijds aan dat deze datum niet gehaald kon worden vanwege de verschillen met eerdere ontwikkelde games. Daarna bleef het lange tijd stil rondom de game, totdat vandaag bovenstaande launchtrailer verscheen op YouTube. Naast de beelden die duidelijk maken hoe de game er nu uitziet, geeft de video ons ook de releasedatum van 26 april.

In de game nemen spelers de rol aan van het personage Sascha. Ze is haar arm verloren tijdens een aanval, waarbij haar ouders zijn gedood en gaat vervolgens op reis op zoek naar antwoorden. Ze draagt een zwaard dat door de speler bestuurd wordt door middel van het touchscreen van de PS Vita. Dezelfde besturing zal gebruikt worden om geheimen in de wereld te ontdekken en diverse puzzels op te lossen.