Choice Provisions sluit studio in San Fransisco

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Choice Provisions sluit studio in San Fransisco

Choice Provisions, het bedrijf dat hiervoor bekendstond als Gajin Games, heeft één van zijn twee studio’s moeten sluiten. Hierbij verloren nog een onbekend aantal werknemers hun baan.

In juni 2014 veranderde de studio zijn naam van Gajin Games, dankzij de beledigende betekenis van het woord richting allochtonen in Japan, naar Choice Provisions. De maand erna kreeg het bedrijf het moeilijk dankzij de annulering van een project waar het bedrijf aan werkte. In een post op de blog van het bedrijf beschrijven co-oprichters Mike Roush en Alex Neuse deze moeilijke beslissing. Het besluit om een van diens studio’s te sluiten komt door de hedendaagse markt, die het het bedrijf onmogelijk maakt om beide studio’s te behouden. Het volgende statement wordt gegeven:

Over de afgelopen jaren is de gamesindustrie drastisch veranderd waardoor een kleine studio, die werkt zoals wij dat gedaan hebben voor de afgelopen paar jaar, simpelweg niet zo door kan blijven gaan. Om verder te gaan als bedrijf hebben we recent de beslissing moeten maken om onze studio in San Francisco te moeten sluiten. Op deze manier kunnen we onze aandacht besteden aan het hoofdkantoor in Santa Cruz.

Dit besluit was enorm lastig en we hebben alles gedaan wat we konden om het bedrijf te behouden zoals het was, maar helaas, het behouden van beide studio’s was niet te doen op de lange termijn.

Hoewel er maar één studio gaat sluiten, zijn er ontslagen gevallen in beiden. Het is momenteel nog onduidelijk om hoeveel werknemers het daadwerkelijk gaat.