Presentatie: PS4 bereikt 69 miljoen verkopen in 2019

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Presentatie: PS4 bereikt 69 miljoen verkopen in 2019

In 2019 zullen er ruim 100 miljoen consoles van de huidige generatie verkocht zijn. Dit blijkt uit een presentatie van TJ Wagner, uitvoerend producent bij ontwikkelaar Wargaming, die gehouden werd tijdens de Game Developers Conference  en die nu publiekelijk beschikbaar is.

In de presentatie heeft Wagner het uitgebreid over de release van World of Tanks op de consoles en welke mogelijkheden en problemen dit met zich meebracht. In een van de slides uit de presentatie toont Wagner cijfers van wat huidige statistieken van de verschillende platformen zouden zijn. Volgens de data, welke is verzameld door Superdata, IDG Consulting en IHS, zouden er momenteel 36 miljoen actieve PlayStation 4-consoles zijn, terwijl de Xbox One op 19 miljoen zou zitten. Natuurlijk zijn dit geen cijfers die direct bij de bron vandaan komen, maar de getallen schetsen wel een interessant beeld.

Opvallender is echter de verwachte groei van de twee consoles over de komende jaren. Volgens de verschillende consultancy firma’s zou de consolemarkt van deze generatie in 2019 over de 100 miljoen consoles heen gaan, met een verwacht aantal van 108 miljoen in dat jaar. Daarbij zou de PlayStation 4 een basis van 69 miljoen actieve consoles hebben, terwijl de Xbox One op 39 miljoen blijft steken. Daarbij is opvallend hoeveel sneller Sony’s console weet te groeien over de komende drie jaar.

Het blijft natuurlijk belangrijk om te realiseren dat deze cijfers niet bij de bron vandaan komen. Hoewel Sony redelijk open is in de verkoopcijfers van de PlayStation 4, houdt Microsoft de lippen stijf op elkaar. Daarnaast zijn deze cijfers enkel verwachtingen, wat betekent dat de werkelijke toekomst er zomaar heel anders uit kan zien.