Remake Final Fantasy VII wordt meerdere volledige games

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Remake Final Fantasy VII wordt meerdere volledige games

Al eerder schreven we over het feit dat de remake van Final Fantasy VII opgedeeld ging worden in meerdere delen. Vandaag blijkt dat dit geen kleine episodes worden, maar dat elk deel gezien kan worden als volledige game.

Nadat de remake van Final Fantasy VII vorig jaar aangekondigd werd, gaf game director Tetsuya Nomura al aan dat de titel opgesplitst zou worden in meerdere delen. De meningen van fans over dit feit waren sterk verdeeld. Maar in een recent interview geeft producer Yoshinori Kitase van uitgever Square Enix in een aantal zinnen weer wat zij hier precies mee willen bereiken.

Elk deel van de remake zal gezien kunnen worden als volledige game. In Final Fantasy XIII werd elk deel verteld vanuit een verschillende invalshoek. Het was alsof we steeds een onbekend gebied probeerden te verkennen. Met de remake van Final Fantasy VII hebben we al een bestaand verhaal dus het zou niet echt logisch zijn als we dit niet probeerden te verweven in de serie. Zoals we nu kijken naar elk deel van de remake, zal elk van deze ongeveer even groot moeten worden als één van de Final Fantasy XIII-games.

Momenteel is er nog niks bekend omtrent een releasedatum wat betreft de remake van Final Fantasy VII, maar zodra er meer informatie beschikbaar wordt, kun je dat natuurlijk hier lezen op Pixel Vault.