EA laat Mass Effect-style Trump video offline halen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA laat Mass Effect-style Trump video offline halen

Verkiezingen zijn in ons eigen kikkerlandje dan misschien niet zo’n extreem mediacircus, maar in de Verenigde Staten trekken de kandidaten en diens aanhangers af en toe alles uit de kast om stemmen te winnen. Alle ogen lijken gericht op Donald Trump, en zijn supporters proberen dan ook van alles om hem te honoreren. Zo verscheen er onlangs op Twitter een supporter-made video genaamd Trump Effect, maar daar was EA het duidelijk niet zo mee eens.

In de video, die inmiddels niet meer te zien is, werden namelijk dialogen en audiofragmenten uit Mass Effect 2 gebruikt. Een woordvoerder van EA liet aan GameInformer weten dat er één ding is dat EA absoluut niet wil, en dat is dat hun IP in verband wordt gebracht met een politieke campagne.

Zoals bij wel meer video’s van Donald Trump-supporters bevatte ook deze beelden van Donald Trump, zijn supporters, zijn rivalen en een diversiteit aan andere gerelateerde video’s, begeleid door de stem van Martin Sheen’s Illusive Man-personage uit een Mass Effect 2 trailer. Manveer Heir van BioWare zag er de ironie nog wel van in en weidde er dan ook een tweet aan.

Hoewel de video intussen van Trump’s twitter-account en YouTube is verdwenen, lijkt de discussie of de video rechtmatig is verwijderd aardig op gang te zijn geraakt op het account van de originele poster, Immigrants☆4☆Trump.