Gerucht: God of War 4 gebaseerd op Noorse mythologie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: God of War 4 gebaseerd op Noorse mythologie

Hoewel Sony nooit heeft bevestigd dat er aan een nieuw deel in de God of War-serie wordt gewerkt, lijken geruchten toch naar een nieuwe game te wijzen. Volgens geruchten zou God of War 4 zich baseren op de Noorse mythologie.

De geruchten kwamen aan het licht nadat Twitter-gebruiker Shinobi602, welke eerder ook al details over Mass Effect: Andromeda wist op te graven, met een tweet kwam over een nieuwe God of War-game:

https://twitter.com/shinobi602/status/717018912383221761?ref_src=twsrc%5Etfw

Als gevolg daarvan ging website NerdLeaks op pad en vond een website van voormalig Sony Santa Monica-artiest Finnian Macmanus. Op een afgesloten sectie van zijn website stonden afbeeldingen waarop een karakter te zien was, dat veel weg had van Kratos inclusief zijn tattoos. Deze was echter te zien in verschillende omgevingen die gebaseerd lijken te zijn op Noorse mythologie.

NerdLeaks is ondertussen in zijn geheel niet meer te bekijken en ook albums op Imgur zijn niet meer te zien. Gebruikers op NeoGAF hebben de afbeeldingen echter weten veilig te stellen voordat deze offline werden gehaald.

Of God of War 4 ook daadwerkelijk in ontwikkeling is, blijft natuurlijk de vraag. Sony heeft geen nieuw deel in de serie aangekondigd. Het beeldmateriaal kan daarnaast ook voorwerk zijn geweest voor een presentatie om de game te pitchen, maar nooit is goedgekeurd. Mochten de geruchten echter waar zijn, dan ondergaat de serie een radicale verandering door de Grieke mythologie achter zich te laten en voor de Noorse goden te kiezen.