Ubisoft vraagt opnieuw handelsmerk Beyond Good & Evil aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft vraagt opnieuw handelsmerk Beyond Good & Evil aan

Het Franse Ubisoft heeft opnieuw het handelsmerk voor één van hun franchises, Beyond Good & Evil, laten vastleggen bij de European Union Intellectual Property Office. Hoewel dat op zich nog niets wil zeggen, wakkert het wel weer het gerucht aan dat Ubisoft bezig zou zijn met een mede door Nintendo-gefinancierde Beyond Good & Evil-game, exclusief voor de NX.

Het aangevraagde handelsmerk loopt qua categorieën behoorlijk uiteen. Zo is de naam Beyond Good & Evil geregistreerd in categorieën als game-software, maar ook in kleding. Daarmee lijkt Ubisoft zich goed in te dekken op alle fronten, van game tot merchandise. Nogmaals, het kan ook betekenen dat Ubisoft gewoon zeker wil blijven dat de naam aan hen toebehoort, maar het zou ook kunnen duiden op toekomstplannen van de uitgever. De kans bestaat dan ook dat met deze  stap een aankondiging dichterbij is.

Beyond Good & Evil 2 werd in 2008 al door Ubisoft aangekondigd, maar is sindsdien van de radar verdwenen. Ieder jaar hopen de fans weer op een aankondiging tijdens de grote beurzen, maar moeten telkens ietwat teleurgesteld aanzien dat het er weer niet van is gekomen. Michael Ancel, de geestelijk vader van de franchise, heeft daarentegen onlangs nog laten weten dat de game nog steeds gaat komen.