FreeStyleGames moet ‘herstructureren’; deel medewerkers ontslagen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
FreeStyleGames moet ‘herstructureren’; deel medewerkers ontslagen

Activision Blizzard heeft een deel van de medewerkers van dochterstudio FreeStyleGames moeten ontslaan. Volgens een vertegenwoordiger van Activision is een ‘herstructurering’ noodzakelijk na de ontslagen. Waarom de medewerkers hun spullen moesten pakken is nog onduidelijk.

FreeStyleGames kwam in 2008 in handen van Activision Blizzard en produceerde onder andere DJ Hero en het recentere Guitar Hero Live. Waarom medewerkers van de studio zijn ontslagen en hoeveel er zijn vertrokken blijft momenteel nog onduidelijk. Ook een verklaring van Activision lijkt hier geen verduidelijking in te bieden:

Het management van Activision en FreeStyleGames hebben een scala aan toekomstige opties voor de studio bekeken en zijn met het hele team in gesprek geweest op zoek naar alternatieven. Het gehele team is nu aan het einde van een consultatieperiode gekomen en de beslissing is gemaakt om FreeStyleGames te herstructureren om te zorgen dat de middelen van de studio beter aansluiten bij de toekomstige behoeften. We werken hard samen met de studio teams om mogelijkheden te zoeken om de medewerkers op andere posities binnen Activision Blizzard en gerelateerde organisaties te plaatsen.

De consultatieperiode waar in de verklaring over gesproken wordt is volgens de Britse wetgeving verplicht om mensen, voordat de herstructurering plaats vindt, de mogelijkheden te bieden om ander werk te vinden voordat ze zelf zonder werk komen te zitten. Deze periode is echter alleen verplicht wanneer er meer dan twintig mensen worden ontslagen, wat duidelijk maakt dat het aantal sowieso hoger ligt dan twintig ontslagen.

Een mogelijke oorzaak voor de herstructurering zijn de tegenvallende verkopen van Guitar Hero Live. In een gesprek met investeerders in februari werd al duidelijk dat de verkopen “lager waren dan verwacht”. Hoewel de game nog gewoon ondersteuning zal blijven krijgen, is er voor de “huidige cyclus” geen nieuwe game gepland. Ondanks dat FreeStyleGames in formaat zal slinken, blijft de studio wel gewoon open. Guitar Hero TV, het online onderdeel van de recente game, zal ook gewoon ondersteuning blijven krijgen.