The Division’s eerste gratis add-on komt op 12 april

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
The Division’s eerste gratis add-on komt op 12 april

Tijdens een live stream op Twitch heeft Ubisoft de eerste details bekendgemaakt over de gratis add-on voor Tom Clancy’s The Division. De add-on, die gratis is te downloaden vanaf 12 april, geeft spelers onder andere toegang tot de eerste raid van de game.

Momenteel kunnen spelers enkel missies herspelen en in de Dark Zone gaan nadat ze het verhaal van de game hebben uitgespeeld. Met de gratis add-on moet daar verandering in komen door de introductie van Incursions. Incursions zijn The Division’s variant op raids, waarin een team van vier spelers een nog moeilijkere missie moet voltooien. De eerste Incursion heet Falcon Lost en zal spelers naar een waterbehandelingslocatie sturen waar het Last Man Battalion de macht heeft.

De Incursion zal op twee niveaus te spelen zijn: Hard, voor spelers die gear hebben gelijk aan level 31, en Challenge, welke nog lastiger is. Daarnaast zullen er geen checkpoints zijn in Incursions: gaat je team neer, dan zul je helemaal opnieuw moeten beginnen. Daar tegenover staat dat spelers de Incursions zo vaak kunnen spelen als ze willen en telkens nieuwe loot kunnen verdienen.

Met de gratis add-on kunnen spelers ook nieuwe gear verdienen in de vorm van vier verschillende sets. Deze sets, Sentry’s Call, Striker’s Battle Gear, Path of the Nomad en Technician’s Authority, zijn allemaal gericht op een specifieke speelstijl. Daarbij krijgen spelers extra talents en bonussen wanneer ze een complete set dragen.

Daarnaast zullen er een aantal gameplay-wijzigingen plaatsvinden in de add-on. Zo wordt het mogelijk om je verzamelde loot te ruilen met mensen in je team. Ook kun je teamgenoten volgen wanneer je zelf neergaat, in plaats van de statische camera die je nu te zien krijgt. Ook zullen vijanden vliegende drones in gaan zetten die lastiger te raken zijn.

Naast Falcon Lost kunnen we binnenkort nog een Incursion genaamd Conflict verwachten. Daarna gaat Ubisoft zich richten op de drie DLC-pakketten: Underground, Survival en Last Stand. Meer weten over The Division? Lees dan onze review.