Square Enix denkt aan pc-versie Final Fantasy XV

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square Enix denkt aan pc-versie Final Fantasy XV

Het was al duidelijk dat Final Fantasy XV ontwikkeld wordt voor de Xbox One en PlayStation 4 en dat de game gepland staat voor een release op 30 september, maar komt de game ook naar de pc? Square Enix zegt het in gedachten te hebben, maar dat hun volledige aandacht gaat naar de consoleversies.

In een interview zei game-director Hajime Tabata dat Square Enix op de hoogte is van de vraag naar een pc-versie van Final Fantasy XV. Gezien de grootte van het project was het echter niet mogelijk om naast een versie voor de Xbox One en een andere versie voor de PlayStation 4 ook een pc-versie van de game te maken. Er werd gekozen om de versies voor de consoles zo goed mogelijk te optimaliseren, waardoor er geen tijd meer overbleef voor een pc-versie. Maar dat sluit hij niet volledig uit.

We zullen zeker eens goed nadenken over de mogelijkheden voor een pc-versie en wat er dan gedaan moet worden. Maar op dit moment hebben we nog geen besluit genomen en zij we alle opties aan het overwegen.

Eerder werd al duidelijk dat Final Fantasy XV eind september beschikbaar zal zijn. Daarnaast wordt er nog een animatieserie geproduceerd en komt er ook een film.