Xbox One kan vanaf vandaag gebruikt worden als dev kit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One kan vanaf vandaag gebruikt worden als dev kit

De functie werd in 2013 al door Microsoft aangekondigd, maar vanaf vandaag is deze dan ook echt beschikbaar. Gedurende de Build 2016 liet Phil Spencer weten dat een preview van de ‘dev kit mode’ vanaf vandaag beschikbaar is, die er dus voor zorgt dat iedere Xbox One gebruikt kan worden als een dev kit.

Gedurende het event kregen de aanwezigen een demonstratie waarin getoond werd hoe de console door middel van een app uit de Xbox Store omgetoverd werd in een dev kit. Wanneer de gebruiker zich heeft geregistreerd als een ontwikkelaar kan deze door middel van de Dev Mode Activation App en een app genaamd Dev Home overschakelen naar de dev kit modus en weer terug. Naar verluidt zal de volledige versie van deze app live gaan wanneer de Anniversary update naar Windows 10 uitgerold wordt.

Deze Anniversary update zal overigens ook een functie met zich meebrengen die voor de gebruikers van de Xbox One nieuw is, maar waar PlayStation 4-gamers al een tijdje gebruik van kunnen maken, namelijk achtergrondmuziek tijdens het gamen. Sony wist dit al mogelijk te maken door een samenwerking met Spotify, maar of dit ook bij de Xbox One het verkozen programma zal zijn, is discutabel. Het lijkt er eerder op dat Microsoft zal kiezen voor hun eigen programma Groove.

Ook het Siri-achtige hulpprogramma Cortana zal met de update een weg naar de console vinden, al zullen de Nederlandse gebruikers daar weinig tot niets aan hebben. De app zou het voor de gebruiker makkelijker moeten maken om antwoorden op allerlei vragen te vinden. De app maakt gebruik van de Kinect en voice commands, waarvan het laatste niet volledig ondersteund wordt in Nederland.