Gelekte enquête Mass Effect: Andromeda geeft mogelijke details prijs

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gelekte enquête Mass Effect: Andromeda geeft mogelijke details prijs

[MOGELIJKE SPOILER] Uit een onlangs gelekte enquête voor BioWare’s Mass Effect: Andromeda valt een hoop informatie te halen. Aan de hand van de slides die in deze enquête staan, valt namelijk onder andere op te maken wat het verhaal van de game zal zijn en hoe de spelwereld in elkaar zal steken. 

Voordat we je gaan uitleggen wat er allemaal in de enquête staat, dienen we wel te vermelden dat dit gezien zou kunnen worden als spoiler. Wil je hier dus absoluut nog niets van weten, dan raden we je aan niet verder te lezen. Voor degenen die het wel willen weten, lees vooral verder.

Op onlangs verschenen slides van Bioware’s enquête staan diverse vragen waaruit op te maken valt dat het Andromeda sterrenstelsel, waar de game zich afspeelt, een naadloze open wereld-sterrenstelsel zal zijn, waarin het juist de speler is die de ‘alien’ is, op zoek naar een nieuwe wereld waar zijn soort een nieuw thuis kan vinden. Dat de levensvormen die al aanwezig zijn in dit universum dat niet zonder slag of stoot toe zullen laten, dat laat zich natuurlijk al raden. Een van de slides bevat de volgende tekst:

Mass Effect: Andromeda neemt spelers mee naar het Andromeda sterrenstelsel, ver voorbij de Melkweg, waar spelers de leiding zullen nemen in een gevecht voor een nieuw thuis–waar WIJ de aliens zijn–maar met tegengas van een gevaarlijk autochtoon ras dat erop gebrand is ons te stoppen.

Ervaar de vrijheid om door een planeet-gevuld, maar naadloze open wereld, sterrenstelsel te reizen en te verkennen, vol met mogelijkheden om te ontdekken. Speel als de leider van een peloton van militair-getrainde verkenners in een intense third-person shooter, met diepgaande progressie en customization-systemen.

Dit is het volgende hoofdstuk in het verhaal van de mensheid en de keuzes van de speler gedurende de game zullen uiteindelijk onze overlevingskansen bepalen in het Andromeda sterrenstelsel.

Een andere slide gaf een soortgelijk verhaal, alleen werd de naam Andromeda daar niet in genoemd. Het zou dus een voorbode kunnen zijn voor Mass Effect-games in de toekomst.

Er is een gigantische strijd aan het ontstaan en het wacht op jou. Het ontvouwt zich in een sterrenstelsel van planeten, met geheel onbekende wezens en rassen. Trek je wapen, want de strijd is groter dan je dacht. Het is niet alleen je eigen leven, maar dat van heel de mensheid–de ultieme strijd voor een plek die je je thuis kunt noemen.

 

Hoe het ook zij, het belooft wederom een verhaal van epische proporties te worden als we de enquête mogen geloven. Mass Effect: Andromeda staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2016.