Sony geeft verklaring omtrent uitstel PlayStation VR

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony geeft verklaring omtrent uitstel PlayStation VR

Tijdens Sony’s persconferentie tijdens de GDC werden veel langverwachte antwoorden gegeven omtrent de PlayStation VR, al rees na de persconferentie ook een grote vraag: waarom komt de PlayStation VR pas in oktober, terwijl er altijd is gesproken over de eerste helft van 2016? Sony’s topman Masayasu Ito gaf onlangs tekst en uitleg aan het Japanse Nikkei.

Het antwoord op de vraag is eigenlijk best simpel. De PlayStation VR is zo populair gebleken dat het Japanse concern de extra tijd wil benutten om aan de vraag te kunnen voldoen bij de launch. Een andere topman bij PlayStation, Adam Boyes, bracht het tijdens de GDC net even wat anders. Volgens hem was het de uitgelezen kans om met de PlayStation VR een ‘goede start’ richting de feestdagen te maken.

Hoewel Ito zelf niets te melden had over de prognoses qua verkoop, wist een bron van Nikkei wel een voorspelling te doen. Volgens deze bron heeft Sony de hoop voor het einde van het kalenderjaar één tot twee miljoen exemplaren van de headset te verschepen. Als alle verwachtingen kloppen, zou dat betekenen dat tegen het einde van 2016 ongeveer vijf procent van alle PlayStation 4-bezitter een PlayStation VR in huis heeft.