PlayStation VR krijgt mogelijk ooit support voor pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation VR krijgt mogelijk ooit support voor pc

Het is niet geheel ondenkbaar dat de PlayStation VR ook ooit geschikt zal zijn voor gebruik op de pc. Dit heeft Sony’s topman Masayasu Ito aan het Japanse blad Nikkei laten weten. Gezien de architectuur van de PlayStation 4 behoorlijk wat gelijkenissen met een pc vertoont, zou de stap een stuk haalbaarder moeten worden.

Met dit bericht weet Sony zich alvast een plekje in de lijst van concurrenten van de Oculus Rift te bedelen, al blijft het wel een feit dat Sony’s hardware uiteraard van iets mindere krachtige specs is voorzien. Ook dienen we nog niet te vroeg te juichen, gezien Ito heeft aangegeven dat het slechts een mogelijkheid is en dat dat zeker niet op korte termijn zal zijn. De focus van Sony ligt dan ook op een heel ander vlak.

Op het moment zijn we gefocust op games en zijn we er nog niet klaar voor om aankondigingen te doen, maar ik zeg wel dat we gaan uitbreiden in diverse richtingen.

De PlayStation VR zal in oktober exclusief voor de PlayStation 4 verschijnen. Hoewel de headset zelf €399 zal gaan kosten, zal een PlayStation Camera nodig zijn, welke niet inbegrepen is. De PlayStation Move-controllers zijn optioneel.