Grand Theft Auto 6 is in productie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grand Theft Auto 6 is in productie

Volgens een bron heeft Rockstar in het verleden onderzocht of Tokio een goede plaats zou zijn voor een nieuwe Grand Theft Auto. Volgens diezelfde bron is Rockstar inmiddels al bezig met het zesde deel in de GTA-serie.

Rond de tijd van GTA III en GTA Vice City heeft Rockstar kennelijk plannen gemaakt om een GTA-game af te laten spelen in Tokio. Om onderzoek te doen en foto’s te maken, had Rockstar een aantal medewerkers naar Japan gestuurd. Het idee werd uiteindelijk geschrapt vanwege een aantal redenen.

De manier hoe de wegen in Tokio zijn aangelegd was één van de redenen waarom het ons geen goed idee leek. Daarnaast was het voor het team moeilijk om de game af te laten spelen in een stad die niet in de V.S. ligt. Ook speelde rechten een rol: veel dingen die fans gewend zijn van de serie, zoals merken en auto’s, zouden volledig veranderd moeten worden.

Een GTA-game die zich afspeelt in Tokio klinkt misschien een goed idee, maar het lijkt erop dat Rockstar dit idee laat varen. Wat ze in ieder geval niet doen is stoppen met de GTA-serie. Volgens dezelfde bron is Rockstar al druk bezig met het voorbereidend werk voor GTA 6. Eerder zei uitgever Take-Two Interactive dat hoewel Rockstar zich niet bezig gaat houden met jaarlijkse releases, de GTA-serie erg belangrijk is en de serie gewoon voortgezet zal worden.