Stemacteur David Hayter doet boekje open over Konami en Kojima

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Stemacteur David Hayter doet boekje open over Konami en Kojima

David Hayter, de man die jarenlang de legendarische stem van Solid Snake verzorgde, heeft in een interview met Game Informer een boekje opengedaan over zijn samenwerking met Hideo Kojima en Konami. Zo blijkt uit dit interview dat het niet veel had gescheeld of Hayter had zijn baan als stemacteur voor Snake al eerder verloren.

Het was voor de Metal Gear-kenners al even slikken toen bleek dat Snake in de Metal Gear Solid V-games niet werd ingesproken door David Hayter, maar door 24-acteur Kiefer Sutherland. Achteraf is gebleken dat de baan van Hayter al eerder op de tocht stond, namelijk met de ontwikkeling van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Hayter moest er zelfs opnieuw auditie voor doen. Kojima stuurde destijds al aan naar een bekende Hollywood-acteur, maar door een afwijzing van de beoogde Kurt Russell mocht Hayter alsnog de stem verzorgen. Kojima had liever Kurt Russell gekozen gezien Snake een hommage vormt voor Russell’s belichaming van Snake Plissken uit de film Escape from New York uit 1981.

Hayter vertelde daarnaast ook dat hij op een vrij ongemakkelijke manier te horen kreeg dat hij vervangen werd. Nadat hij een producer van de game tegen het lijf liep en er een drankje mee ging drinken, vroeg Hayter of er al een deal te bepraten viel, waarop de producer liet weten dat dat al niet meer nodig was, gezien hij al vervangen was.

Op de vraag of Hayter de Metal Gear Solid V-games gespeeld heeft, wist hij een zeer duidelijk antwoord te geven.

“Tja, dat zou 60 uur aan vernedering voor me betekenen, en daar kan ik me niet toe zetten. Ik heb de laatste twee delen niet gespeeld. Het is gewoon te pijnlijk”

Hayter stond erom bekend dat hij elke game waar hij zijn stem aan verleende van voor tot achter heeft uitgespeeld. Of Hayter Kojima weer zal gaan opzoeken nu deze konami verlaten heeft, is ook zeer onwaarschijnlijk. “Ik heb geen specifieke voorliefde voor Kojima”, aldus de teleurgestelde Hayter.