Valve geeft 3D-bestanden Steam Controller vrij

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Valve geeft 3D-bestanden Steam Controller vrij

Valve heeft de bestanden vrijgegeven waarmee spelers zelf onderdelen voor de Steam Controller kunnen ontwikkelen. Mochten gebruikers een 3D-printer hebben, dan kunnen ze de controller naar hun wensen aanpassen en de onderdelen zelf uitprinten.

De bestanden bevatten verschillende tekeningen die in speciale software geopend kunnen worden. Daarmee kunnen spelers dan zelf aanpassingen maken aan het design, zodat deze bijvoorbeeld beter in de hand ligt of extra toepassingen krijgt. Als voorbeeld heeft Valve zelf al twee revisies op de pagina geplaatst waarbij de USB-dongle die nodig is voor de draadloze verbinding makkelijk mee kan worden genomen.

Gezien de bestanden pas kort live staan, zijn er nog geen opvallende ontwikkelingen gedaan. Op Reddit zijn gebruikers echter al druk aan het speculeren. Zo wordt er door gebruikers gesproken over een versie die gebruik maakt van een daadwerkelijke vierpuntstoets in plaats van de ronde schijven op de Steam Controller. Ook spreken modders al over de mogelijkheid om de controller te bekleden met duurdere materialen dan het standaard plastic dat nu wordt gebruikt.

De bestanden zijn hier gratis te downloaden.