Nintendo ‘NX-controller’ blijkt nep

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo ‘NX-controller’ blijkt nep

De controller die afgelopen week op foto’s te zien was en verdacht veel leek op de patenttekeningen van Nintendo blijkt nep te zijn. De maker van de foto’s heeft via YouTube laten weten dat de controller nep is.

Een paar dagen geleden kwamen plotseling foto’s tevoorschijn waar een controller op te zien was. De controller in kwestie kwam overeen met tekeningen die eerder naar buiten zijn gekomen waarop een controller-achtige vorm te zien was waar Nintendo patent op had aangevraagd. Veel mensen vroegen zich af of de foto’s echt waren, maar helaas: de maker van de foto is naar voren gekomen met het nieuws dat, hoewel het apparaat echt is, het geen NX-controller is. Dit heeft hij laten weten via de bovenstaande YouTube-video.

Later kwamen er meer foto’s tevoorschijn, dit keer van een andere bron. Ook deze foto’s blijken nep te zijn. De tweede bron was geïnspireerd door de eerste bron en het leek hem een leuk idee om mensen voor de gek te houden.

Met het nieuws van de Japanse krant Nikkei dat de productie van de Wii U aan het einde van dit jaar zou stoppen, leek de timing van de nieuwe controller niet ongepast. Hoewel het nieuws dat de productie van de Wii U dit jaar zou stoppen vrijwel direct door Nintendo is ontkend.