Pokkén Tournament geeft boost aan de verkoop van de Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokkén Tournament geeft boost aan de verkoop van de Wii U

De release van Pokkén Tournament lijkt de verkoop van de Wii U bijzonder goed te hebben gedaan. Volgens de laatste cijfers verkoopt niet alleen de game heel erg goed in Japan, maar kent de console ook een stijging in de verkoopcijfers. De Wii U zou volgens het Japanse Famitsu zelfs een stijging van 151% kennen.  

Pokkén Tournament, de nieuwste Wii U exclusieve fighting-game in het Pokémon-universum, wist in de eerste week linea recta naar de eerste plaats van de verkooplijsten te schieten met 72.502 verkochte exemplaren. Nu moet die game natuurlijk ook gespeeld worden op een console, waarvan zo’n 9.644 personen dat op een voor hen nieuwe console zijn gaan doen. Gezien de Wii U de week ervoor ‘slechts’ 3.836 exemplaren wist te verkopen, mag Nintendo wel spreken van een behoorlijke groei, een groei van 151% dus.

Hoewel zo’n groei en zulke cijfers uiteraard behoorlijk welkom zijn voor Nintendo moet het helaas in Sony nog steeds zijn meerdere erkennen. De PlayStation 4 en PlayStation Vita voeren in Japan nog steeds de lijst aan met verkoopaantallen die gauw twee tot drie keer zo hoog zijn, al zit de Nintendo New 3DS ze wel aardig op de hielen. Microsoft heeft helaas het nakijken gekregen. De afgelopen week werd de Xbox One in Japan slechts 75 keer verkocht.