Telltale’s The Walking Dead krijgt een derde seizoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Telltale’s The Walking Dead krijgt een derde seizoen

Na het succes van het eerste en tweede seizoen, zal The Walking Dead van Telltale een derde seizoen krijgen. Volgens de studio zal het derde seizoen een nieuwe kant opgaan, maar zal het tevens de vorige twee seizoenen beter verbinden.

Het eerste seizoen van Telltale’s The Walking Dead werd zo goed ontvangen dat velen de game beschouwden als beter dan de succesvolle tv-serie. Intussen is de serie toe aan een derde seizoen en de CEO van Telltale heeft laten weten dat we daar dit jaar nog aan kunnen beginnen.

“De manier waarop de verschillende keuzes van spelers telkens weer terugkomen, is erg cool, onverwacht en innovatief. Het team gebruikt een aantal nieuwe trucs om het verhaal te vertellen.”

Volgens Kevin Bruner, de CEO van het bedrijf, had het team ten tijde van het eerste seizoen niet de beschikking over cloud-technieken zoals we die nu hebben, waardoor het overzetten van informatie van de ene game naar de andere een stuk makkelijker gaat. Desondanks doet het team zijn best om ervoor te zorgen dat alles wat er in het eerste seizoen gebeurde toch overgezet kan worden naar het nieuwe.

Wanneer we precies met de game van start kunnen gaan, is niet bekend, maar volgens Bruner kunnen we deze zomer meer informatie verwachten.