Rockstar-klassiekers Manhunt en Bully nu op PS4

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Rockstar-klassiekers Manhunt en Bully nu op PS4

Twee hele bekende klassiekers van ontwikkelaar en uitgeversstudio Rockstar zijn verschenen voor op de PlayStation 4 in de PlayStation Store, namelijk Manhunt en Bully. Momenteel zijn de games enkel beschikbaar via een directe link, maar er wordt verwacht dat de titels binnen de komende paar dagen ook via de zoekfunctie te vinden zijn in de digitale winkel.

Zowel Manhunt als Bully (In de PAL-regio beter bekend als Canis Canem Edition) kwamen in eerste instantie uit op de PlayStation 2, respectievelijk in 2003 en 2006, maar zullen door middel van emulator-software geïmporteerd worden naar de PlayStation 4. Dit is inclusief trophies, share play, remote play en de activiteiten-feed.

Beide titels kregen hoge scores en er ontstond meteen een flinke fanbase voor de games. Het bloederige Manhunt volgt een crimineel die zijn slachtoffers op de meest gruwelijke manieren probeert om te brengen en zorgde destijds voor grote controversie vanwege zijn gewelddadigheid. Bully volgt een scholier die naar een internaat wordt gestuurd vanwege zijn gedrag, maar de scholieren daar zijn evenmin netjes. Protagonist Jimmy moet flink zijn best doen om zijn klasgenoten de baas te blijven.