Miitomo is nu al een groot succes in Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Miitomo is nu al een groot succes in Japan

Nintendo’s eerste applicatie voor de mobiele telefoon heet Miitomo en is sinds kort in Japan te downloaden. In een korte tijd is de nieuwe app behoorlijk populair gebleken: al meer dan één miljoen mensen hebben de app gedownload.

Voor een eerste app uit Nintendo’s stal doet Miitomo het verre van verkeerd. De app is drie dagen oud en is nu al meer dan een miljoen keer gedownload, terwijl de app alleen maar verkrijgbaar is in Japan. Met de Miitomo-app kunnen gebruikers een Mii maken die gedeeld kan worden met andere mensen. Die zullen dan vragen stellen zoals wat je het afgelopen weekend hebt gedaan of wat je plannen zijn voor de volgende week. Daarnaast werkt de app ook als een digitaal fotoalbum waar je de Mii kan plaatsen in gemaakte foto’s, die daarna geplaatst kunnen worden op sociale media.

Hoewel de app gratis is om te downloaden en te gebruiken, kunnen gebruikers geld spenderen om hun Mii van allerlei extra’s te voorzien zoals nieuwe kleding en accessoires. Dit kan ook zonder geld uit te geven, maar zal een lange tijd duren.

Zoals het er nu uitziet kunnen we de app hier in het westen ook verwachten, maar wanneer dat zo ver is, is onduidelijk. Miitomo is de eerste van vijf mobiele apps die Nintendo (in samenwerking met DeNA) in 2016 wil uitbrengen.