Halo 5 krijgt nieuwe PvE-multiplayer modus

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Halo 5 krijgt nieuwe PvE-multiplayer modus

Tijdens de finale van het Halo World Championship heeft 343 Industries een nieuwe multiplayer modus voor Halo 5: Guardians aangekondigd. In een trailer werd de nieuwe PvE-modus “Warzone Firefight” onthuld.

De modus is niet compleet nieuw, zoals de naam al doet vermoeden. Warzone Firefight is een combinatie van de Warzone-modus uit Halo 5: Guardians en de Firefight-modus uit Halo 3: ODST. De multiplayer modus houdt het horde-principe aan: in een team van 8 Guardians neem je het op tegen computergestuurde vijanden die over vijf rondes steeds krachtiger worden.

Net als in de normale Warzone-modus zal je in Warzone Firefight gebruik moeten maken van het REQ-systeem om nieuwe wapens en voertuigen te krijgen. Dit zal nodig zijn, aangezien de nieuwe modus “het hoogste aantal vijanden ooit in de serie op je scherm laat verschijnen”, aldus 343 Industries. Naast gewone vijanden zal Warzone Firefight ook “Mythic”-klasse eindbazen in de mix gooien. De nieuwe modus zal later deze zomer beschikbaar komen voor de game.