XCOM-bedenker Julian Gollop komt met nieuwe game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
XCOM-bedenker Julian Gollop komt met nieuwe game

Julian Gollop, bedenker van de originele XCOM-games, heeft zijn nieuwe game onthuld. De nieuwe game heet Phoenix Point en moet een tactische turn-based game worden. De ontwikkelaar maakte de game op Twitter bekend.

Met een simpele aankondiging maakte Gollop het nieuws bekend op Twitter. Hoe de ontwikkelaar de game omschrijft lijkt het zeker weg te hebben van de serie waarmee de ontwikkelaar door wist te breken: tactische turn-based gevechten en wereldbrede strategie zijn twee van de speerpunten uit de XCOM-serie. De website van de game laat nog niets zien, buiten een vage afbeelding waarop een gezicht op een mysterieus lichaam te zien is.

Phoenix Point is in ontwikkeling bij Snapshot Games, de studio van Gollop en industrieveteraan David Kaye. De eerste game van de studio, Chaos Reborn, verscheen na een succesvolle Kickstarter-campagne. Of ook deze game geld zal ophalen via Kickstarter is momenteel nog onduidelijk. Als er meer details ter beschikking komen, lees je ze natuurlijk hier op Pixel Vault!