Automatron DLC voor Fallout 4 verschijnt deze maand

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Automatron DLC voor Fallout 4 verschijnt deze maand

De eerste officiële DLC voor Fallout 4, Automatron, zal op 22 maart verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, zo maakt Bethesda vandaag bekend middels een persbericht. Ook heeft de uitgever een trailer uitgebracht waarin we de moordlustige robots aan het werk zien.

De namen van de eerste uitbreidingen voor Fallout 4 waren al bekend, maar met de bovenstaande video krijgen we een betere indruk van wat ons te wachten staat in de Commonwealth dankzij de Automatron DLC. De mysterieuze Mechanist heeft een enorme horde aan vijanden losgelaten in de post-apocalyptische wereld, waaronder de Robobrain; een robot die liefhebbers van de serie al kennen vanaf het eerste deel.

Wanneer je robots verslaat en hun onderdelen verzamelt, is het mogelijk je eigen vechtrobots in elkaar te knutselen en dat levert nieuwe gameplay op. Bethesda belooft een honderdtal mods om uit te kiezen: ledematen, pantsers, talenten en wapens zoals de volledig nieuwe ‘lightning chain gun’. Het wordt zelfs mogelijk om je robots van een likje verf te voorzien en hun stem te kiezen.

Om toegang te krijgen tot de add-on moet je personage level 15 of hoger zijn en je zult 9,99 euro moeten neertellen voor de Automatron DLC. In april volgt de Wasteland Workshop-update en de verhaaluitbreiding Far Harbor zal in mei beschikbaar zijn. Ook komen er gratis updates aan voor Fallout 4, zoals een pittige en realistische Survival Mode.